Studio Westgeest | Bedrijfspand Hoffmann Group
1872
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1872,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Verwelkomd door detail en kwaliteit

Bedrijfspand Hoffmann Group

Ongeveer 4.000 zeer gemotiveerde medewerkers in meer dan 50 landen maken Hoffmann Group tot wat het nu is: Europa’s toonaangevende systeempartner voor kwaliteitsgereedschappen hoofdzakelijk gericht op de maakindustrie.

 

In december 2020 heeft de vestiging in Nederland een nieuw energieneutraal pand op een bedrijventerrein in Borne betrokken. Het pand, ontworpen door Erwin Kleinsman/StudioDAD, ademt aan alle kanten kwaliteit uit. Studio Westgeest kreeg de opdracht voor het interieurontwerp.

 

De gedetailleerdheid waar het gebouw door gekenmerkt wordt, heeft Judith Westgeest in haar ontwerp voor de binnenruimte terug laten komen.

 

In de ontvangstruimte krijgt de bezoeker een warm en welkom gevoel door de licht- en openheid van de balie en het gebruik van kleuraccenten uit het bedrijfslogo. Ook de trap naar boven, die Judith iets heeft laten doortrekken en verbreden, is uitnodigend.

Op de eerste verdieping is een ontspanningsruimte en de vergaderzaal gesitueerd. Deze laatste is door een scheidingswand tot twee ruimtes te verdelen. De verdieping maakt een lichte indruk door het gebruik van veel hout en de kleur wit.

 

Op de tweede verdieping zijn alle werkplekken langs de ramen gesitueerd. In het midden van de grote ruimte bevinden zich over de hele lengte een pantry, kleine vergaderruimten, multifunctionele werkplekken en stilte-werkplekken. Deze functionele blokken zijn aan de buitenzijde voorzien van antraciet structuur behang. Het antraciet vormt een mooi contrast met het hout aan de binnenzijde van de blokken. Ook is het hout als vlak in de vloer doorgetrokken in de lengterichting van de verdieping, waardoor een visuele verbinding tussen de blokken ontstaat. De combinatie van houten elementen en strakke metalen lijnen in kozijnen en scheidingswanden, zorgt voor een moderne en warme uitstraling.

 

De Zonweringslamellen die aan de buitenzijde van de gevel zijn bevestigd, zorgen voor een verrassend lichteffect in het interieur.

projectgegevens

Opdrachtgever
Hoffmann Group

 

Adres
Morseltoven 2, Borne

 

Oplevering
november 2020

 

Opp
ca. 3000 m²

 

Architect
Erwin Kleinsman architecten/StudioDAD

 

Interieurontwerp
Judith Westgeest, Studio Westgeest

 

Projectbegeleiding
BBD Bouwmanagement B.V.
Uitvoerenden
Aannemer: Droste Bouwgroep
Installateur: Lammerink Installatiegroep
Vaste inrichting: Kats van Hout
Losse Inrichting: Rogin, Elst

 

Fotografie
Peter de Ruig