Studio Westgeest | Hoofdkantoor Rev’it! Sport
2085
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2085,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tactiliteit en subtiliteit

Hoofdkantoor Rev’it! Sport

Rev’it! Sport is een gerenommeerd merk op het gebied van innovatieve motorkleding. Vanwege de groei die het bedrijf doormaakte, heeft Rev’it aan cepezed gevraagd om een nieuw hoofdkwartier te ontwerpen. Studio Westgeest kreeg de opdracht voor het interieurontwerp.

 

Rev’it! Sport: “We investeren in inspirerende werkplekken. We willen dat je je gemotiveerd en krachtig voelt door elke vierkante meter waarin je werkt. We willen dat je onze waarden overal om je heen in de praktijk kunt zien. We willen samenwerking, innovatie en plezier faciliteren. Dit alles maakt ons bedrijf sterker en geeft ons werkende leven meer voldoening.”

 

Studio Westgeest heeft eerst een verkenning gemaakt van de structuur van het gebouw en het maximaliseren van het aantal werkplekken onderzocht, om daarmee inzicht te geven in het te benutten oppervlak in relatie tot werkplekken en overig te gebruiken ruimtes en de groei van het bedrijf. Zo zijn plekken gecreëerd waar de medewerkers ondersteund worden in het uitvoeren van hun werkzaamheden. De units hebben een diversiteit aan functionaliteiten, zoals het doorpassen van collecties en materiaaldepot. Maar het zijn ook informele plekken waar men kan brainstormen en presentaties kan geven. In het ontwerp van Studio Westgeest is er op elke verdieping een ontmoetingsplein met een integraal ontworpen pantry gerealiseerd. Er zijn naast inspirerende werkplekken, ook functionele werkeilanden aan de ruimte toegevoegd. Doordat het exterieur en interieur ontwerp een hele duidelijke structuur hebben, is er een flexibiliteit ontstaan, waardoor er meebewogen kan worden met de groei van het bedrijf.

De architectuur en het interieurontwerp kenmerken zich door minimaal materiaalgebruik, zorgvuldige detaillering en een hoogwaardige afwerking. Bij alle keuzes van materialen speelden beleving en tactiliteit een belangrijke rol. Het gaat om toepassingen van harde, zachte, glanzende en matte materialen in de kleur zwart die rust uitstralen maar ook spannend zijn en tot in detail zijn uitgedacht; iets wat past bij de filosofie en huistijl van Rev’it sport.

 

Gesloten wanden in de buitengevel en de plafonds in spreekkamers zijn van Heartfelt voorzien. Het vilt geeft naast het beton een verzachtende sfeer en werk akoestisch erg goed.

 

Door middel van een bijzondere co-creatie daagden Rev’it en Studio Westgeest elkaar uit om tot een juiste en passende oplossing te komen met als resultaat een hele fraaie kantoor omgeving voor bezoekers en personeel.

projectgegevens

Opdrachtgever
REV’IT! sport

 

Adres
Industrieterrein Vorstengrafdonk, Oss

 

Oplevering
november 2020

 

Opp
ca. 3600 m² kantoren

 

Architect
cepezed, Delft

 

Interieurontwerp
Studio Westgeest

 

Bouwmanagement
VR Bouwmanagement

 

Bouwfysica & duurzaamheid
K+ adviesgroep

 

Uitvoerenden
Hoofdaannemer: Bouwbedrijf Berghege 
E & W -installateur: Van Delft Groep
keuken: IQ Kitchen
Vaste inrichtingselementen: Rev’it!
Losse inrichting: Rev’it! en Desque 

 

Fotografie
Lucas van der Wee