Studio Westgeest | Woonhuis, Velp
1019
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1019,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Gedateerd huis ondergaat metamorfose

Woonhuis, Velp

Een jong gezin met 3 kinderen kocht in 2017 een gedateerd huis in Velp, voorzien van veel schrootjes en schoon metselwerk. Een relatief klein huis, gezien het aantal bewoners. De kopers zagen echter kansen voor een ruimer en functioneler huis, maar hadden hulp nodig voor de uitwerking en realisatie van hun ideeën. Ze schakelden Studio Westgeest in, die hen adviseerde om de zijgevel door te trekken. Dit leverde een extra kamer op, die als speelkamer dienst doet. Aan de achterkant werd de schuur met het huis verbonden, waardoor een bijkeuken is ontstaan.

En omdat de openhaard relatief veel ruimte van de woonkamer in beslag nam, is ook deze op inventieve wijze aangepakt en verwerkt in de wand naar de gang. Al met al nam het vloeroppervlak op de begane grond toe van 54 m² tot 79 m².  Met behoud van de jaren ‘30 details, die bovendien beter uitkomen, nu de wanden in blauwtinten zijn geschilderd. Een metamorfose die tot stand kwam door een plezierige samenwerking tussen bewoners, ontwerpster en uitvoerende partijen.

projectgegevens

Opdrachtgever
Fam. van den End | Seesing

 

Oplevering
maart 2017
Opp
Begane grond:
Bestaand 54 m²
Na verbouwing 79 m²

 

Ontwerp
Judith Westgeest, Studio Westgeest

 

Projectarchitect
Judith Westgeest

 

 
Uitvoering
EldermanElderman Timmer- en Bouwbedrijf
Lensink Meubel & Interieurbouw
Holleman parket

 

Fotografie
Selma Hengeveld