Studio Westgeest | Nominatie ‘Rivierduinen’ BNA Beste Gebouw 2024
2310
post-template-default,single,single-post,postid-2310,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nominatie ‘Rivierduinen’ BNA Beste Gebouw 2024

Het project Rivierduinen is genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024 in de categorie ‘Leefbaarheid en Sociale Cohesie’.

De door Studio Westgeest ontworpen Hal 11 is de gemeenschappelijke ruimte in dit project. De woningen zijn door MIX architectuur ontworpen.

Uit de BNA inzending: “Van de zestien voormalige fabriekshallen is er één blijven staan om te dienen als gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners van Rivierduinen. Hal 11 is ontmoetingsruimte, atelier en werkplaats en wordt al actief gebruikt door de bewoners. In Rivierduinen worden machines en gereedschappen gedeeld en er wordt gezamenlijk gewerkt in de openbare ruimte, de moestuin en de groentekas. Deze buurtfuncties zijn belangrijk onderdeel van het plan en zorgen voor sociale verbondenheid, samenwerking en betrokkenheid. Het is een eigentijdse invulling van Achterhoeks noaberschap.”

Wens je dit project een warm hart toe? Er kan nog gestemd worden!
Stem hier!

Meer informatie over hal 11.Zie ook de nieuwsitems Rivierduinen wint Cobouw Duurzaamheid Award 2023 en Hugo de Jonge bezoekt Hal 11.