Studio Westgeest | Hal 11
2220
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2220,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hal 11 verbindt de buurt en het verleden

Hal 11 

In de buurt Rivierduinen in Silvolde kan je wonen op een voormalige fabriekslocatie. Buurtbewoners ontmoeten elkaar in de gemeenschappelijke ruimte ‘Hal 11’. Deze is door Studio Westgeest ontworpen.

 

In de oude situatie was deze fabriekshal slechts een van de vele gebouwen. Nu is het de enige link naar de geschiedenis van het terrein en heeft het een belangrijke verbindende functie voor de bewoners.

 

Om de hal te laten functioneren als levendige ontmoetingsplek, moest deze multifunctioneel worden ingericht. Er is in goed overleg met de opdrachtgever voorzien in zitruimte, een werkplaats, een keuken en een plek waar het gereedschap wordt opgeslagen voor de gemeenschappelijke tuin.

Er is in het ontwerp gekozen voor een open, half beschutte entree, gericht op de tuinen en woningen. De oude hal is behouden en vormt een schil rond de binnenruimtes. In de lengterichting van het gebouw zijn drie groene blokvormige accenten aangebracht, die nieuwsgierigheid opwekken wat zich binnen afspeelt.

 

Binnen is er tussen de functionaliteiten een natuurlijke scheiding gemaakt, wat de creativiteit en intimiteit ten goede komt. Uiteraard is gekozen voor het gebruik van duurzame materialen.

 

Al met al zijn aan de historische hal nieuwe elementen en accenten toegevoegd, die de aantrekkingskracht en functionaliteit vergroten. En zorgen voor een levendige ontmoetingsplek voor de buurt.

projectgegevens

Opdrachtgever
Groenvast Arnhem

 

Adres
Zandheuvel, Silvolde

 

Oplevering
Juli 2023

 

Opp
ca. 240 m²

 

Ontwerp
Judith Westgeest, Studio Westgeest

 

Landschapsarchitect
Studio Nico Wissing

 

Ontwerp Woningen
Mix Architectuur
Realisatie
Het Woud

 

Bouwmanagement
Reusen Huisvesting- en Vastgoed Advies BV

 

Fotografie
Rob Kater
(behalve foto’s 6, 11-13)