Studio Westgeest | Woonhuis Burgemeesterswijk, Arnhem
2275
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2275,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Klassiek en modern hand in hand

Woonhuis Burgemeesterswijk, Arnhem

De vier verdiepingen van deze Arnhemse eengezinswoning uit 1900 zijn in 2023 verbouwd. Studio Westgeest heeft met name de begane grond en eerste verdieping onder handen genomen. Op de begane grond is tussen de voor- en achterkamer een leesruimte ingericht met een geheel eigen karakter. De donkerblauwe wanden, eiken kastenwand en bruinzwarte stoel vormen een kleurcontrast met de lichte woonkamer en eetkeuken. Studio Westgeest is erin geslaagd om de klassieke stijl van de voorkamer met de moderne stijl in de eetkamer te verbinden via de tussenkamer. Daar waar tijdloze meubelen zoals de Eames stoel en de uitgesproken moderne verlichting van Moooi hand in hand gaan.

Ook op de bovenverdieping is gekozen voor een combinatie van klassiek en modern. De indeling is aangepast naar de behoefte van het gezin, zodat er ruimte is ontstaan voor een inloopkast. Op de babykamer is lambrisering aangebracht met een moderne structuur en kleur. En Studio Westgeest heeft een bijpassende kledingkast en commode ontworpen.

projectgegevens

Opdrachtgever
Particulier

 

Oplevering
2020

 

Opp
200 m²

 

Ontwerp
Studio Westgeest

 

Project architect
Judith Westgeest

 

Project management
Mevon, Huissen