Studio Westgeest | Verbouwing woning Velp
2289
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2289,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Woonhuis groeit met gezin mee

Verbouwing woning Velp

Studio Westgeest heeft deze jaren 30 woning in 2017 aangepast naar de wensen van het gezin met toen nog drie jonge kinderen. Er werd 25 m² extra ruimte gecreëerd voor een speelkamer en een bijkeuken. In 2023 heeft Studio Westgeest opnieuw opdracht gekregen voor de benedenverdieping. De kinderen zijn inmiddels zes jaar ouder, waardoor de behoeften van het gezin zijn gewijzigd. De speelkamer is omgevormd tot werkkamer en bijkeuken. En de voormalige bijkeuken is met 14 m² uitgebreid waardoor er ruimte kwam voor een eetkamer met een zit. Beide ruimtes kunnen worden afgesloten door een stalen deur met glas. In de nieuwe eetkamer komt meer licht naar binnen doordat er extra raampartijen zijn geplaatst.

Zo is het raam met uitzicht op het terras verlengd. En is de blinde achterwand vervangen door een glazen schuifdeur. Via deze deur kom je op een nieuw, tweede terras. Vanuit de comfortabele zithoek kijk je uit op een beek, die vroeger verscholen lag. Het terrashout is doorgetrokken tot in het huis en vormt daar een brede vensterbank. Ook de keuken is aangepast. Omdat hier geen eettafel meer nodig was, ontstond ruimte voor een kookeiland. Daarvoor hoefde slechts het oude kookgedeelte een kwartslag te worden gedraaid. Alle aanpassingen hebben gemaakt dat het huis met het gezin mee is gegroeid.

 

Meer informatie over de eerste verbouwing in 2017.

projectgegevens

Opdrachtgever
Fam. van den End | Seesing

 

Oplevering
Maart 2023

 

Opp
begane grond 79 m²
na verbouwing 93 m²

 

Ontwerp
Studio Westgeest

 

Projectarchitect
Judith Westgeest

 

Project ontwerper
Hidde Hofland
Esmee van den Heuvel
Uitvoering
Seelen interieurprojecten (uitbreiding, bank en kast)
Lensink Meubel & Interieurbouw (bijkeuken)

 

Fotografie
Nynke Arends